Акценти, но с мярка

Вглеждали ли сте се някога в голям град, а в силуета на стар град. Такъв без отчетливо известните куполи или кули на обществени сгради е не запомнящо се съчетание от покриви, сивота и бетон.

Вглеждали ли сте се някога в разпръснатите статуи на хора, разположени по паркове и градини, стъпили направо върху тревата. Такива са непосредствени и като, че ли живи. Когато една от тях бъде издигната върху постамент, тя автоматично се превръща в паметник.

Вглеждали ли сте се в интериора на съдебна зала, където столът на председателя на съда е с по-висока облегалка за гърба, както и столът на краля в кралската столова.

Замислете се защо е така. Сега помислете за обстановката, която би направила дори най-тежкият разговор в поносим и дори полезен. Дори домашната обстановка е по-приветлива, а разговора по-приятен, когато в него вземат участие всички седящи около масата. Когато такъв е насочен само към един от участниците, то той създава усещане за неравностойно положение.

Сега се замислете дали сте посещавали жилище, в което преддверието е с еднакви врати. Такова ще обърка госта, който за пръв път попада на подобно място. И именно тук може да говорим за контраста. Такъв ще прави отчетливостта и разпознаването на важните неща по-стойностно. Именно тези контрасти, при които форми се противопоставят, могат, чрез смяната си да впечатляват или да акцентират. Опитайте и вие да акцентирате на вашия дом. Заложете на качествена изолация, която да открои вашия дом от останалите по алеята или улицата.

Заложете на oka4eni tavani в помещенията на дома. По този начин не само ще подобрите цялостната визия, но и ще подскажете сами характера и стила на жилището си.

Тези акценти могат да бъдат постоянни и пряко обвързани с организацията и подреждането на вещите в дома си. Те няма да са просто временни, които да насочват вниманието към конкретно преживяване.