Архитектурни трикове за визуално разширяване на пространството

Архитектурни трикове за визуално разширяване на пространство

Модерният дизайн на тесния коридор в малък апартамент позволява да се разширят пространство, благодарение на нови технологични решения.

Знаете ли, че с помощта на огледалото може да добавите лекота? Картината на интериорни врати могат да бъдат вкарани с акцент на витражи, те също украсяват вратите на шкафовете и коридора.

Нишата в стените, може да служи за място за съхранение на обувки. Но на практика нишата може и да пречи. Използвайте я за сейф, дори и тесен. В нея може да поместите чантата на прибиране на входа от улицата.

Ако инсталирате допълнителни източници на светлина, тя ще създаде усещане за пространство и допълнителен комфорт.

Дизайнът е много тесен и малък коридор, невинаги се вписва с вратата. Просто извадете вратите от пантите и създайте сводове в стилни форми и дизайн.

Някои дизайнери предлагат да се премахне всичко излишно. В малък апартамент това решение създава неудобство и тогава за жителите се появява въпросът – къде да поставят нещата. Научете и за фирма по изхвърляне на стари мебели.

Съвременните материали като гипсокартон, се използват, за да направят окачени тавани – както и да прикрият детайли от интериора и визуално да увеличават коридора, създавайки му височина.

Стена, декори и осветление

Белите стени, леки тапети, леки тавани и подови настилки са всичко онова, което ще направи стаята визуално по-голяма, но ние не трябва да забравяме, че това все още е антре и все още в него може да е твърде тясно. Опитайте и с основно почистване на антре, тавани и мазета.

По тези места е невъзможно да не се украсява. Ъглите на стените покрити с метални или пластмасови ъгли, стърчащи части от шкафове – ярки цветове, лесно почистваща се пластмаса. Всичко това са детайли, които могат визуално да разширят или стеснят дадено пространство.

При влизането и в апартамента, в най-долната част, на пода е по-добре е да инсталирате плочки или пластмасов панел. Това ще помогне за защита срещу замърсяване и прах от улицата.

Допълнителното осветление ще позволи по-добра ориентация в пространството на залата и ще се избегне контакт със стените и мебелите.

За да създадете модерен дизайн може да добавите модерни и удобни акустични тела. Какви са техните предимства?

Основни положителни аспекти:

Те работят на батерии, така че не се нуждаят от електрически кабел;

Те са в покой, за разлика от обемните мебели и тях може да местите от едно място на друго;

Те ще ви помогнат да се избегне ненужно контакт с други предмети;

С тяхна помощ може да създадете светлинен интензитет и регулатор.

Недостатъкът – батерията трябва да бъде презареждана често. Ако използвате други източници на светлина: акумулаторни лампи на входа, преминаването към стационарен осветление, презареждане се изисква по-рядко.

В допълнение, тези лампи могат да бъдат инсталирани и монтирани по шкафове, което е много по-удобна форма.

Ако живеете в къща и се нуждаете от идеи за двора, ето ви една:  EVROSONDA.COM, за ръчно сондиране на вода.