Екскурзия до Абу Даби, Дубай

Абу Даби е столицата на Обединените арабски емирства Дубай. Сега може да организирате много популярно турне в Дубай и да останете очаровани от всичко на това място.

С пристигането в хотела atlantis – Може да планувате вашата програма из Дубай. Това може да стане по следния план:

Посещение на Ferrari парк.

Пристигането в тази красива сграда, която се намира в чуден парк ще ви даде възможност да се насладите на тази част, която е била видима от входа, снимана срещу болид от Формула 1 и е част от фирмения магазин. Може да се повозите на влакче в увеселителен парк, което се намира на самия входа на парка. Ако сте с малки деца, това условие ще бъде задължително за вас като родители.

Етническо село в Абу Даби.

Посещението на старото село ще даде възможност да видите как арабите са живели преди. Возенето и дори снимането с камила ще запечати тези спомени у всеки завинаги. Като цяло, самото село не е впечатлително.

Дори да сте любител на антики, с ekskurzia може да се отправите към плажа, където да се полюбувате на великолепна гледка към Абу Даби. Това е една от най-красивите гледки, които някога сте виждали.

Ако търсите нещо, което да отнесете с вас, от такива почивки, то добре би се отразило пазаруването със златни килими. Тук обаче съвсем не става дума за обикновен килим от конци, а за килими с много злато и скъпоценни камъни. Разбира се, стъпването по такъв ще е повече от удобно. Но най-често такива килими се ползват, за да красят стената. Килимите могат да бъдат неограничен брой, но не може да направите снимки, но може и само да направите снимки за спомен от пътуване до Дубай.

Посетете известната джамия Sheikh Zayed тук.

Това, най-малко, защото предлага чудна картина и великолепна структура? Джамията е наистина красива, а още по впечатляваща е историята й. Според нея заповедта на Шейх била да се изгради истински рай на Земята. Начинът, по който тя изглежда е описан в книгите. Планът бил да се направи бяла сграда, няколко езера, палмови дървета и др. Жените могат да посетят джамия само в специални дрехи – Абай. Мъжете също трябва да спазват някои изисквания за облеклото. Така например силния пол не бива да влиза с шорти, без тениски и т.н.. На тавана има огромен полилей с няколко тона камъни от Swarovski.

Sheikh Zayed Mosque в Абу Даби изненадва посетителите и с огромното пространство и отразяващото се Слънцето, което сякаш играе на пода. Това дори прави много трудна възможността посетителят влязъл да се поли да си отвори очите.

Преди да влезе, обаче всеки трябва да си свали обувките и да остави на рафта. В самата джамия изобилства от лукс. На пода има огромен килим; красиви боядисани таван и полилеи с камъни Сваровски, равняващи се на няколко тона. На това място не може да правите снимки и особено мястото на погребението Шейх.

Посещение на ресторант в петзвезден хотел може да намерите още в оферти.