Ето какво може да направите с мебели втора ръка

мебели втора ръка

Няма нищо в живота ни, което да е вечно. Така е и с мебелите. Старият сандък или бюфет на баба отдавна е излязъл от мода, загубил е предишната си привлекателност и необходимостта от него е изчезнала. Удобни и функционални скринове, гардероби, ракли, спални отдавна са изживели живота си. За да планирате ново обзавеждане или мебели втора ръка, планирайте, какво да направите със старите неща.

Рано или късно се появява желание да промените нещо в интериора на къщата, да направите ремонт, да смените мебели, текстил. В отговор на тези желания възниква въпросът: какво да правим с ненужните мебели?

Има множество варианти за бъдещата съдба на мебели втора ръка

Да се ​​отървете от старите скучни завеси или елементи от декора е лесно. Но какво да правите с ненужен диван, фотьойл или бюфет? Колкото и да е странно, може да има няколко варианта за по-нататъшната им съдба. В тази статия ще се опитаме да разгледаме най-типичните от тях.

Продайте старите мебели

Това може да стане по няколко начина. Най-ефективно е да рекламирате продажбата в интернет. За целта се регистрирайте на съответния сайт или няколко. Там може безплатно да публикувате текста на вашата обява, в която да опишете възможно най-подробно състоянието на дадена мебел. Посочете желаната цена, оставете телефонен номер за комуникация и изчакайте обаждане. Освен това, за да увеличите гледаемостта на рекламата си, трябва да прикачите няколко снимки, направени от различни ъгли.

Малко по-малко ефективни са рекламите за продажба, поставени в печатни материали: вестници, списания. Въпреки, че при старите мебели потенциалният купувач може да е възрастен човек. Разбира се, такъв ще, предпочита да чете вестници, отколкото да седи пред компютър или таблет и да търси правилното нещо.

Друг вариант е да разлепите листовки с реклама. Може да помолите роднини или приятели да помогнат с продажбата на ненужни мебели за дома. Те ще разпространят информацията, сред своите познати.

Раздайте излишните и стари мебели

Ако печалбата от продажбата не е толкова важна за вас, но трябва да се отървете от стария скрин на баба ви, за да оборудвате с други мебели дома си, то тогава може да направите на някой подарък. Няма да получите пари за вехтия бюфет, но ще спестите от износ.

Направете дарение

Друг вариант е дарение. Това, от което не се нуждаете, може да бъде полезно на някой друг и ще е добре да предадете в домове за сираци, старчески домове и други подобни институции. Бедните големи семейства също се нуждаят от такива мебели втора ръка.

Рециклирайте

Стар диван, легло, скрин се считат за обемисти боклуци, които не могат да бъдат изнесени и оставени в близост до контейнера. Това заплашва с глоба. Като алтернатива може да разглобите използвания артикул на отделни малки предмети и да ги подредите в кофите за боклук.

Има организации, специализирани в изхвърлянето на отпадъци. Срещу заплащане самите работници ще демонтират, изнесат от апартамента и ще изнесат от него например леглото, което ви притеснява.

Извозете до вилата

Стар диван или гардероб, който не се вписва в модерния интериор на апартамента, може да намери своето място в селска къща или в провинцията. Там ще е много необходим и полезен.

Вдъхнете нов живот на мебелите

Когато е трудно да се разделите със стари мебели и дизайнът им е доста надежден и готов за по-нататъшна употреба, може да го възстановите. Възможните опции са:

  1. Боядисвайте;
  2. Сменете механизмите;
  3. Освежете и почистете.
  4. Преобразувайте в друга мебел.

Може сами да се справите с тази задача, ако имате необходимите умения или като се свържете със специална организация.

В заключение:

Надяваме се, че нашата статия ще ви помогне да вземете решение, какво да правите с ненужните мебели. В случай, че искате да освободите апартамента от излишните предмети и да закупите Антични, Винтидж, Мебели втора ръка, разгледайте на следния адрес: AntiqueBoutique.bg.