Извозване на стари мебели София: съвети за подготовка и организация

Извозване на стари мебели София: съвети за подготовка и организация

Старите мебели често са пречка за ремонт, преустройство или преместване на дома, а за да организирате извозване на стари мебели София, трябва да търсите най-бързия и ефективен начин.

Как да организирате извозване на стари мебели София

В София има много фирми, които предлагат услуги от всякакви помещения и тяхното рециклиране или изхвърляне. И все пак, преди да се възползвате от тях, трябва да се подготвите и да организирате процеса. В този текст ще ви дадем няколко съвета, които да ви помогнат да направите правилния избор на фирма, да определите цената на услугата, да разглобите и опаковате мебелите и да ги натоварите и разтоварите безопасно и лесно.

Първо, трябва да решите кои мебели искате да изнесете и да ги отбележите или отделите от останалите.

Така ще улесните работата на фирмата за извозване и ще избегнете недоразумения или загуба на време. Ако имате мебели, които са разглобени или счупени, трябва да ги опаковате в найлонови чували или кашони, за да не се разпилеят или да наранят някого.

Второ, трябва да измерите размерите и теглото на мебелите, които искате да изнесете и да информирате фирмата за извозване.

Така ще можете да получите точна оферта за цената на услугата и да се уверите, че фирмата разполага с подходящо превозно средство и персонал за извозването им. Цените за извозване на стари мебели София се определят според обема и теглото на мебелите, разстоянието до мястото на изхвърляне и времето за извършване на услугата.

Трето, трябва да се уговорите с фирмата за извозване за ден и час на извозването и да се подготвите за тяхното пристигане.

Трябва да осигурите свободен достъп до мебелите, които искате да изнасяте и да премахнете всички препятствия по пътя им. Трябва да имате и документи, които да доказват, че сте собственик на мебелите или имате право да ги изнасяте. Ако живеете в блок, трябва да уведомите съседите си и да се съобразите с правилата за извозване на големи отпадъци.

Четвърто, трябва да проверите качеството на услугата и да подпишете договора с фирмата по извозване

Трябва да се уверите, че мебелите са заредени безопасно коректно в превозното средство и че няма повреди или замърсявания по тях или по имота ви. Трябва да получите и документ, който да потвърждава, че мебелите са извозени и изхвърлени по екологичен начин.

В обобщение:

Както виждате, извозването на стари мебели София не е трудно, ако се подготвите и организирате добре. Не се занимавайте с тежки и ненужни мебели, а се обърнете към фирма по извозване, която ще ви предостави качествена и достъпна услуга. Така ще спестите себе си много главоболия и ще се наслаждавате на свободното и чисто пространство в дома или в офиса си.

Източник: CHISTACHI.BG