Какво трябва да направите, след случай на смърт в апартамент

Често хората се питат какво трябва да направят, след случай на смърт в апартамент. Истината е, че апартаментът след починалия живее тихо. Отговорът е, че трябва да предприемем няколко мерки, за да изчистите и не само на физическия план, но и умственото, да очистите енергийното пространство.

На вашето внимание услугите на фирма за почистване след смърт. За това е необходимо да разберете някои неща. Има значение това дали покойникът е умрял в болницата или у дома, негативната му болезнена аура запълва цялото пространство, погълнато в подове и стени, мебели, диван, кресла, въпреки че те са физически чисти. Но има ситуации, дори още по-стръмни, когато починалият лежи в стаята за известно време, но никой не знае за това. Може би е бил убит или е умрял от сърдечен удар. Тогава не е толкова болезнена енергия, колкото за мършавата миризма на разлагащо се тяло. Освен това, разграждането би могло физически да проникне под подовото покритие, погълнато в дивана. Едва след като стане ясна картината на трагедията, която се случи, апартаментът след починалия трябва да бъде почистен както материално, така и духовно.

Етапи на почистване – почистване и дезинфекция на жилища

Предвидете дали ще живеете в апартамент или ще го продадете, определено трябва да направите основен ремонт в него. Ако е необходимо, демонтирайте подовете, премахнете тапетите, линолеума и килима, направете пълна дезинфекция. Желателно е да се изхвърлите мебелите. Ако това е скъпа елегантна колекция, може да ви се стори кощунство да я изхвърлите, но помислете за миризмата, която ще остане, а тя неминуемо води до здравословни проблеми за бъдещите обитатели.

Често в миризмите, които се носят във въздуха на апартамент, след покойник се съдържат патогени, които попаднали в здрав човешки организъм могат да разрушат.

Почистване и химическо чистене

Не си струва риска, да опитвате сами да се справяте с всичко. Поръчайте услуга, която съществува специално за това и ще ви е от полза да намерите тези и много други отговори за пълната дезинфекция на помещенията. Лично не е нужно да се занимавате с отстраняването на неща и мебели, почистването на помещения, включително стени, подове, мебели. Със специалистите от фирма за почистване след смърт, на първо място, ще имате основния източник и професионални методи за елиминирането на миризмите, а след това напълно ясно видими и невидими следи от смърт. Те ще почистват не само стаята и ще изхвърлят старите мебели, където е бил починалият, но и ще дезинфекцират други стаи, кухня, баня, тоалетна. Те ще вземат решение да премахнат подовата настилка и да почистят стените и тавана.

Експерти ще извършват висококачествено почистване и изхвърляне на всякакви предмети, устойчиви на химични агенти, напълно дезинфекцират водопроводни, плочки, стъкло. За почистване се използват специални химикали и инструменти. Отпадъците, които създават вредна бактериална среда, ще се събират в торби и ще се транспортират, ако е необходимо на специално утвърдени за целта места. В идеалния случай, след смъртта, апартаментът трябва да остане чист и празен, където дори няма намек за мръсотия от трагични събития. Вижте за дезинфекция на жилищата в София: http://www.depo.bg/dezinfekciya-jiliste-sofia.

Сега, за да живеете и да спите спокойно на такова място е препоръчително да се извърши енергийно пречистване на пространството. Това също се прави по различни начини. Най-добре е да повикате свещеник, които да освети жилищната площ.

Тези ритуали се правят от божии служител – изгаряне с тамян, осветяване със светена вода и пр, но преди тях, не забравяйте почистване след смърт с изхвърляне на всички стари мебели и предмети със съдействието на фирма.