Как да аранжираме цветя в градината

Как да аранжираме цветя в градината

Ако сте градинар, значи вече сте помислили как да поставите цветя в градината. За вас е важно цветето да радва вас и вашите гости с красотата си, да е ароматно и ароматът му да успокоява. И така, в крайна сметка цветето трябва да се чувства комфортно и да е съвместимо с другите цветя в двора и градината. За да вземете предвид всичките си желания, трябва да знаете как да поставите цветните растения в градината.

Съветите са ни предоставени с любезното участие на фирма по почистване на дворове dvorove.com.

Обикновено градинарите поставят растения на основата на цветна леха. Цветните лехи са кръгли, квадратни или правоъгълни и дори под формата на зигзаг. За да поставите цветя в градината, може да използвате цветна леха. Такава представлява лента с ширина 1,5 метра. Някои растения може да служат за украса на алеи, дълги пътеки в градината. За да се обозначи очертанието на цветното легло, се монтират огради. Красиво изглеждат храсти от рози или божури, оградени с бордюр. Бордюрът от цветя е чудесен начин да украсите района около селската къща. Може да използвате цветя с различни нюанси, когато създавате своята граница. Има и метод за очертаване на цветна леха, когато за маркиране на границата се използват растения като маргаритки – малки и ниски. Тези растения са в рамка цветни лехи.

Понякога в градината може да видите цветя, засадени на групи. Обикновено този принцип се следва при засаждането на трайни насаждения. Ако и вие харесвате този начин на аранжиране на цветя, вземете предвид трите вида трайни насаждения, които трябва да засадите във вашата цветна леха. Някои от растенията трябва да имат ярък цвят, други да цъфтят с малки, едва забележими цветове, а трети да са напълно диви. Цветните лехи, декорирани по този принцип, изглеждат много елегантни.

Цветята са преди всичко разнообразие от цветове и форми. Опитайте се ги поставите по начин, че във вашата градина да не изглеждат скучни. За цветното легло използвайте около пет различни нюанса. Включете в цветната си градина бели растения, които ще разредят пъстрите цветове на останалите растения.

Когато поставяте цветя в цветна леха, засадете първо есенните такива. Те включват Хризантема (Chrysanthemum), Астра (Callistephus chinensis), Хортензия (Hydrangea hortensis), Далия (Dahlia), Хелениум (Helenium). Игликите трябва да са засадени на заден план, така че да не закриват цветята, които трябва да се появят по-късно. Груповите насаждения изглеждат красиви, когато в средата растат високи многогодишни цветя, оградени отстрани от ниски цветя, спускащи се като килим.

Не забравяйте, че различните растения се нуждаят от различна почва. За трайни насаждения е по-добре да се използва почва, богата на хумус. Такива почви включват чернозем и богати на глина земи. Помислете за площта, заета от растенията. Оптималният брой нискорастящи растения на квадратен метър е 15 и около 7 средно големи растения и само 3 високи растения.

Засадени с любов, растенията ще зарадват не само вас, но и вашите гости. Те ще бъдат много изненадани как сте създали такова чудо със собствените си ръце. Само вие ще знаете, че всичко някога е започнало след качествено почистване на двор от dvorove.com. Фирма по почистване на двор, която всеки може да наеме на адрес: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor.