Как да използвате чаени листа

Много хора използват торбичките от чай само наполовина, дори тези от нас, които варят два пъти. Истинският потенциал на варенето на чая се разкрива, когато той вече е използван. Има повече от 10 допълнителни употреби, някои от които са много по-ценни от халба ароматизирана напитка. Ето някои от тях:

Добавете като подправка

Джейми Оливър неведнъж е съветвал за употребата на чай като най-често срещаната подправка в програмите му. Вземете суха чаена торбичка и настържете по рибата с нейното съдържание, заедно със сол и черен пипер и след това сложете във фурната. Миризмата на мазнини няма да е толкова забележима, но ястието ще има нежен аромат. Чаената торбичка се добавя при готвене на зърнени храни и тестени изделия, готвене на свинско месо.

Освежете външния вид на мебелите от дърво

Дървените мебели се нуждаят от специални грижи. Използвайте влажната торбичка с чай, за да я разтриете, за да възвърнете блясъка, красивия си цвят и да скриете дребните драскотини.

Бързо премахване на упоритата миризма

Има няколко лайфстайла, с които може да премахнете острата миризма на риба или чесън от ръцете си. Например, може да разтриете с бира или паста за зъби. Чаеното саше, показа добър резултат в борбата с този проблем. Сушените торбички с чай абсорбират влагата и неприятната миризма, така че просто поставете в обувките си през нощта, за да се отървете от този проблем.

Още спасителни хакове с торбичките от чай

Голямото предимство на чаят е, че съдържа танини. Силната напитка почиства устата не по-лошо от хурма, което се дължи на високото съдържание танин. Ето защо чаена торбичка ще помогне и за почистване на съдовете от мазнини или спиране на малки кръвоизливи.

Както може би се досещате, това не трябва да е само пакетче чай. Натуралните чаени листа са много по-полезни, просто не са толкова удобни да се използват. За да почистите килима, да добавите цветя и да се грижите за тялото – това е всичко. Надяваме се да се насладите на тези хакове за живота със сашетата от изпития вече чай!

Източник: www.али.com.