Как да се справим с петната

Не бързайте да се разстройвате, ако някой от гостите разлее вино по килима или оцвети нова покривка със сок. Премахването на петна всъщност е много по-лесно, отколкото си мислите. Подготвихме за вас списък на най-често срещаните замърсители и методи, които ще ви помогнат да се отървете от гадните петна.

Петна от вино

Едно небрежно движение на ръката и ярко-червено петно ​​вече се вижда на пода. Домакинята е изпада в ступор, а гостът се чувства повече от неудобно. Но какво да правите? Не бързайте да се разстройвате! Памучната материя може да бъде спасена с мляко, което всеки има в хладилника. За целта загрейте продукта и след това накиснете кърпата в него, оставете да действа 5-10 минути. След това измийте с удобни за вас средства. И сами ще се уверите, че няма повече петна.

Петната от вино по тапицерията на столове, дивани и маса могат да бъдат отстранени с помощта на нормална сол. Просто покрийте петното с дебел слой, след което избършете с мека гъба, предварително навлажнена с мек почистващ препарат. След това избършете замърсената зона с чиста влажна кърпа.

Петна от мазнина

Обикновеният сапун за пране е най-простият, но най-ефективен препарат за почистване на мазни петна. Този метод е подходящ за всякакви тъкани и тапицерии. Достатъчно е само да оставите сапунения разтвор за една нощ и след това да го отстраните с вода.

Може, също така да се отървете от мазнините по тъканите с обикновена сол. Необходимо е да поръсите обилно с нея и да изчакате, докато поеме цялата мазнина. Повтаряйте тази процедура, докато няма следа от мазнини. След това избършете петното с топла вода или просто измийте.

Сиропи и мед

Петната от гъсти сиропи и мед изглежда са едни от най-трудните, но ако всичко се прави правилно, тогава почистването не отнема много време. Достатъчно е просто да поръсите замърсеното място с брашно и да оставите мръсотията да попие. Резултатът е маса, подобна на пластилин. Извадете брашното с шпатула и избършете с гъба, навлажнена с топла вода.

Чай

Има няколко метода за премахване на петна от чай. Смес от глицерин и натриев хлорид е един от тях. Нанесете кашата от тези 2 съставки, върху петното и изчакайте да се обезцвети. След това просто измийте нещата по удобен за вас начин.

Друга добра идея за избавяне от петна от чай е лимонената киселина, която неутрализира ефекта на танините, които боядисват тъканта в тъмен цвят.

Яйца

Такъв безобиден на пръв поглед продукт като яйце може да причини много неприятности, ако замърсената повърхност не бъде почистена правилно. Не се опитвайте да избършете петното с влажна кърпа, просто намажете яйчната смес, върху тъканта. Просто поръсете суровото яйце със сол и след това отстранете полученото сгъстяване.

За почистване на почистване на жилище тип клошарско последвайте връзката.