Колко вида пръскания за дървеници има

пръскане на дървеници

Съществуват редица възможности за ефективни третирания за дървениците, но понякога човек без опит може да се обърка. Ако и вие се опитвате да решите кой вариант би бил най-подходящ за вашата ситуация, предлагаме ви малко основна информация относно двата най-разпространени метода, използвани от фирмите за борба с вредителите и пръскане за дървеници.             

Термообработки в цялата стая

Термообработките в цялата стая включват специалист по управление на  вредителите,  който предлага специално проектирано оборудване за повишаване на температурата в дома, за да убие дървениците. Буболечките и яйцата умират в рамките на 90 минути при 48 ° C (118 ° F) или веднага при 122 ° F (50 ° C). По време на термична обработка температурата на въздуха в помещението обикновено е между 62,2 ° C и 135 ° F (145,7 ° C). Това ще постави дистанционни термометри в целия дом, за да се гарантира, че са достигнати правилните температури. Специалистът има за цел да следи отблизо термометрите, за да гарантира, че става достатъчно горещо, за да убива дървеници. Обикновено топлинната обработка отнема между шест и осем часа, в зависимост от състоянието на третираната зона.

По време на топлинната обработка домашните любимци и всички предмети, чувствителни към топлина, които могат да се стопят или повредят при температури до 150 ° F градуса, трябва да бъдат премахнати от третираната зона. Всичко, което не е обработено с топлина, ще трябва да се третира по друг начин.

Топлинните обработки не предлагат никакви остатъчни ефекти и вашият дом може бързо да се преинфектира след топлинна обработка, ако не се предприемат мерки за превенция.

Третирания с инсектициди

Третирането с инсектициди, което се провежда щателно и правилно от лицензирани фирми по ДДД, може да бъде много ефективен начин за контрол, чрез пръскания за дървениците. Трябва да се използват три различни вида инсектициди, за да се постигне най-добър резултат. Има много различни марки инсектициди, но трябва да се използва една от всяка от следните категории.

Бързодействащ контактен инсектицид за употреба върху повърхности, които хората често докосват, т.е. дивани.

Остатъчен инсектицид за вътрешни мебели, пукнатини и процепи за долната страна на повърхностите, които докосваме.

Прашен инсектицид за пукнатини, кухини и процепи, като електрически контакти и дъски.

Фирмата за борба с вредителите може да предложи и услуги като термични обработки на контейнери, приложения за пара или замразяване на заразени предмети. Обикновено предметите, третирани с тези незадължителни контроли, не изискват лечение с инсектициди и следователно са необходими по-малко инсектициди.

Дълбоко третирани с инсектициди трябва да включва 2-3 посещения от ДДД фирмата, тъй като е малко вероятно всички дървеници да бъдат убити при първоначалното дезинфекциране. Лечението с инсектициди обикновено отнема около 30 минути до 2 часа на стая в зависимост от размера и състоянието на помещението. След като това приключи, трябва да се изчака, докато всички инсектициди изсъхнат и е безопасно за живеещите в жилището.

Преди всяко лечение от специализирана фирма по борба с вредителите трябва да ви предоставят подробен списък с инструкции как да подготвите дома си. Много е важно да следвате внимателно тези указания, тъй като правилната подготовка на дома е много важна стъпка във всеки процес на дезинфекция. Неправилната подготовка е една от основните причини за не успешна дезинфекция.

Силно препоръчваме да не се опитвате сами да провеждате третирания с инсектициди за дървеници. Контролът на пръскания за дървениците с инсектициди е труден и отнемащ време процес. Той изисква опит и в много държави е нужен лиценз за прилагане на инсектицидите за убиване на дървеници. Инсектицидите, които могат да бъдат закупени в специализиран магазин, невинаги са ефективни при контрола на дървениците.