Няколко стъпки по събаряне на сгради

Няколко стъпки по събаряне на сгради

Разрушаването е може би една от най-интересните части на строителните работи. Докато изграждаме повече сгради, идва момент, в който трябва да разрушим старите, или от съображения за безопасност, или за да освободим място за по-нови сгради.

Потърсете екипите на Кърти чисти извозва София. Иначе, ето, какво следва и в какво се свежда цялата процедура.

Демонтаж на сграда

Разрушаването е процесът на демонтаж на сграда по предварително планирани или контролирани методи. Въпреки това, разрушаването е нещо повече от размахване на разрушителна топка. Такъв включва висококвалифицирани експерти, работещи с отломки, метеорологични условия, материали, маса и физика. Методите варират в зависимост от типа сграда, която се разрушава.

И предвид, че строителната индустрия продължава да бележи растеж, работата по разрушаването се очаква да нарасне с темп от 3,3% до 2022 г.

Продължете да четете, за да научите за науката по разрушаването на сграда и защо тя е важна част от нашите общности.

Процес, преди разрушаване на сгради

Преди да се извърши къртене и събаряне, експертите трябва да вземат предвид няколко различни фактора. Процесът на разрушаване е персонализиран за всеки проект и обикновено включва следните стъпки.

Проучване на сградата:

Експертите изследват различните характеристики на сграда, като материали, използване на сградата, метод на строителство, състояние, условия на отводняване, условия на трафик, строителни норми и съседни общности. Проучването на тези параметри ще помогне да се определи най-добрият подход за разрушаване.

Премахване на опасни материали:

Специализиран персонал от фирма за къртене „кърти чисти извозва София“ е призован да отстрани опасни материали от сградата, преди разрушаването. Такива са азбестови минерали, радиоактивни вещества, запалими материали и петролно замърсяване.

План за разрушаване:

Експертите изработват подробен план, илюстриращ, какво ще бъде включено в разрушаването, как ще бъде извършено, оборудването, което ще се използва и колко отломки ще трябва да се почистят.

Мерки за безопасност:

Работниците на обекта, надзорниците, операторите и инженерите трябва да са информирани за потенциални опасности като запалими материали и излагане на шум и прах. Фирмата по къртене и разрушаване също трябва да осигури съответните разрешителни.

За всичко това и още от фирма кърти.com осигуряват професионални мерки и ефективен подход, безопасност и всички дейности се извършват с най-съвременна техника!