Привързаност за цял живот

Неслучайно, разговорите на по-силния пол са съсредоточени върху няколко неща, като важна част от тях е отделена на автомобилизма. Притежателите на свидетелство за управление на лека кола с носталгия си спомнят за първото моторно превозно средство, което са шофирали. Първата кола е като първата целувка, определила по-късните предпочитания и начин на живот.
Автомобилизмът дава своето отражение на много страни от нашия бит и разбирания за света. Хората, които са активни шофьори, не могат да си представят живота си, без наличието на автомобил. Автомобилната мания, до такава степен се е вклинила в живота, че дори възможността да посетим кварталния магазин, без да намерим повод да седнем зад волана, ни се струва неприемлива. Една от важните части от сутрешната рутина, за повечето хора, е свързана със задължителната проверка на различните автомобилни елементи. Това е проява на навика, който сме изградили с времето и опита, който сме натрупали в годините, прекарани зад волана.
Любителите на автомобилите не се отказват от определени ритуали, свързани с поддръжката на своите моторни превозни средства. Така, автомобилизмът се превръща, в нещо повече от живот – той е извън него. Когато имаме нужда от определени елементи за колата, било стопове универсални или тапи за блок / вода, ние подхождаме, до голяма степен, церемониално към евентуалния избор. По това се познават „симптомите” на болестта, наречена автомобилизъм. Поддръжката на леката кола и снабдяването със съответните елементи за нея са цяло изкуство, което посветените оставят след себе си. Това прилича, по-скоро на заветите, които оставя бащата на своите деца или добрият учител на своите питомци. В автомобилизма няма неравнопоставеност. Всички са равни, както по своите права на пътя, така и по желанието и готовността да помогнат на „колегата”, който е закъсал с автомобила си. Така, автомобилите са любовта на милиони хора по света. Тя е тиха и вълнуваща, изпълнена с адреналин и себераздаване.