Топ правила за бързо почистване на апартамент с боклук

Топ правила за бързо почистване на апартамент с боклук

Съществуват някои правила за бързо почистване. За това откъде да започнете ще ви разкажем в следващите редове.

И така, за да организирате компетентно процеса на бързо почистване на апартамент с боклук, трябва ясно да си поставите цел, да не се разсейвате от странични неща и да следвате определени правила:

Направете подробен план за почистване

Трябва да опишете подробно, какви повърхности да бършете, къде да почиствате с прахосмукачка и да миете. Списъкът предоставен ни от Tovarniprevozi.bg, включва терени, като се вземат предвид такива – от най-големия към най-малкия терен, както и от най-малкия към най-големия.

Започнете с малко, след това с голямо

Уверете се, че сте поставили всичко на мястото му. Това правило ще ви помогне визуално да създадете илюзията, че първата стъпка за почистване е направена.

Първо трябва да подготвите почистващи продукти: препарат, гъби, домакински уреди, четки. С този „почистващ“ комплект по-лесно ще се справите с досадните замърсявания.

Изберете най-замърсеното място в апартамента и започнете от там

Обикновено кухнята е тава място, тъй като в процеса на готвене по повърхностите се отлага мазнина, която с времето трябва да се „отстрани“.

След това можете да отидете до банята. Тук почистването се фокусира, върху основите стъпки: измиване на ваната или душа, огледалата, мивките и тоалетните. Не трябва да забравяме, че прах и паяжини също се натрупват в банята. Измийте плочката, защото върху тях се утаява вода и изплакнете фугите на плочката. По време на почистване, с цел дезинфекция, третирайте банята с пистолет. Течността трябва да съдържа най-малко 3% водороден прекис. Трябва да се пръска на места, където често се задържа вода.

След това може да преминете към второто най-замърсено място в къщата – кухнята. И както знаете, царицата на всяка кухня е печката, следователно, тя трябва да бъде перфектна.

Почистването във всяка стая трябва да се извършва от горе на долу

Затова първо почистваме полилея, горните рафтове, след това самия шкаф, картините и мебелите. Най-трудно за почистване е батерията. Те трябва да се почистват с парогенератор или прахосмукачка. Миене на прозорци. Мнозина първо мият стъклата, а след това рамките. Това е основната грешка, която много хора правят. В резултат на това се извършва ненужна двойна работа. В крайна сметка по време на миенето на рамките стъклото се пръска, така че, такова трябва да се измие отново. Не мийте прозорците си, когато навън грее слънце. Затова слънчевите лъчи бързо изсушават нанесения препарат и се появяват петна. Най-доброто време е късният следобед.

Тук са само някои насоки как да организирате почистване на апартамент с боклук. За да наемете фирма по по-мащабни почиствания с изнасяне на боклуци, проверете на адрес:

Почистване на апартамент София