Шведска кухня

Швеция заема гордо място, сред най-успешните страни в Европа. Наред с развитата икономика и успешната външна и вътрешна политика, тази държава може да се похвали с необичайна традиционна кухня и особености на ежедневието. Какво ще кажете за сладко от боровинки за кюфтета или мариновани херинга? Лесно! За шведите за нас е толкова естествено, колкото заквасената сметана за борш.

Този народ не може да си представи живота и декорацията в къщата, без комфорт. Не е изненадващо, че една от най-големите вериги за търговия на дребно IKEA в света е открита в Швеция. Шведите са доста сдържани и сбити и подредбата на апартаментите им отново потвърждава това.

Подготвили сме за вас селекция от класически шведски кухни, чиито идеи може да са ви бъдат полезни.

Бяла и черна кухня

Кухните в бели и черни цветове изглеждат много хармонично. В този случай акцентът е поставен, върху черната технология: печка, хладилници и лампи. Дървеният под и зелените столове разреждат цялостната картина.

Интериор на шведската кухня – кухни, без горни рафтове

Използвахме всички съдове и необходимото оборудване на затворени рафтове, окачени на стената. Въпреки това шведите отдавна се сбогуват с подобна организация на космоса. Те замениха стенните шкафове, които понякога са трудно достъпни, с по-достъпни отворени рафтове. И повярвайте, функционалността в такова устройство е много повече, тъй като всички необходими саксии, ножове или раменни остриета просто висят на стената.

Сиви кухни

Често в шведски апартамент можете да откриете кухни в сиви нюанси. Освен това различни мебели могат да бъдат във всички вариации на този цвят. Такъв монохром в дизайна на кухненското пространство изглежда много стилен и модерен. Основната характеристика на такива кухни са вградените уреди, от печката до хладилника. Това значително намалява заетото пространство в стаята.

Кухни в плътен цвят с ярък акцент

Монохромните кухни могат да бъдат разредени с някакъв ярък цвят в декора или мебелите. Например, синята мозайка на стената просто идеално се вписва в цялостната бяла картина, а дървеният под и плотове добавят уют в кухнята.

Кухни с ярък акцент

В дизайна на кухните шведите са най-фокусирани, върху интериорните детайли. Често може да намерите стая с объркано осветление или специални елементи на декора. Вниманието е съсредоточено именно, върху такива неща с някаква причина, защото трябва да се съгласите колко е приятно да създавате вашите кулинарни шедьоври в такава стилна и в същото време удобна кухня като тази на шведите. Ако ще правите ремонт в кухнята, обърнете внимание на примери за шведски кухни, които ще се впишат идеално в нашите реалности.

Аз Божил предлагам коректно почистване. Не се колебайте да ме потърсите за всякакви въпроси, относно организиране интериора на дома.