3 забавни начина да си помогнете на сърцето

Проблемите с високо кръвното налягане се увеличават, поради нездравословно хранене. В действителност, един на всеки четирима мъже в Америка има хипертония, ако тези хора са на възраст между 35 и 44. Оказва се, че всеки втори човек на планетата води много нездравословен живот.

Всичко това как да комбинирате некачествената храна може лесно да доведе до тежък сърдечен проблем. За начало започнете да се храните здравословно. В действителност, 35-44 е доста млада граница за всеки да има някакъв проблем със сърцето, тъй като можете да се разхождате и да губите тегло, а в същото време сърцето ви да изпомпва свежа кръв.

Ето списък на начини, чрез които можете да си помогнете на сърцето, докато се наслаждавате.

Яжте черен шоколад

Можете винаги да се храните с бонбони, но черният шоколад е много по-здравословен. Всъщност той ви помага значително за по-ниско кръвно налягане. Нещо повече, тъмният шоколад, се счита за най-доброто лекарство за всички тези проблеми. Три и половина плочки тъмен шоколад в продължение на петнадесет последователни дни може да ви помогне да управлявате вашето кръвно налягане, без да се налага да пиете хапчета за хипертоници. Той съдържа антиоксидантни, които намаляват риска от сърдечно-съдови проблеми в двадесет процента. Въпреки това, яденето на шоколада е нещо, което има значение. Колкото по-тъмен е един шоколад, толкова повече антиоксиданти съдържа.

Слушайте музика

Това е време, в което може да получите настроение чрез приятната музика. Направете рестарт за деня като слушате любими песни. Ако слушате 30 минути ритмична музика ще подобрите дихателните упражнения, а това лесно може да понижи кръвното налягане с повече от четири точки. Все пак, това ще отнеме най-малко три месеца. Ключът е да се вслушвате в правилния тип музика. Дали слушане Моцарт или Maroon 5, ако вдишвате и издишване, със сигурност ще забележите, как всичко е действително по-гладко след това. Всъщност, това е вашата емоционална връзка с музиката, която променя всичко в главата ви.

Пожар на играта

Възпроизвеждането на видео игри също е опция, ако сте избрали един забавен начин да намалите точките на кръвното налягане. За други спокойствието може да настъпи с няколко минути дневно, прекарани сред природата или около течаща вода, а за трети с гледането на любими филми. Вие изберете най-добрият начин, който да работи за вашето сърце.