5 интересни екологично чисти мебели

екологични мебели

Сега интериорните дизайнери все повече се обръщат към естествени материали, като по този начин се опитват не само да направят къщата удобна, но и да запазят природните богатства на нашата планета.

Не по-малко похвален е и фактът, че дизайнерите се опитват да изненадат необичайните форми и функционалност на мебелите. Представяме ви със участието на obshtini.com, 5 необичайни и, по наше мнение, полезни елементи на еко мебели, които ще се впишат във всеки интериор.

Маса за мъж и къща за домашния любимец

Мебелите на испанския дизайнер Мартин Азуа винаги се отличават с индивидуалност и функционалност. Така оригиналният му стол може да бъде едновременно къща за домашен любимец и саксия за растения.

Така, казва авторът, всеки може редовно да общува с дивата природа – това е изключително необходимо за съвременните хора. Седалките да са изработени от рециклиран полиестер.

Стол за родители и забавление за децата

Дизайнерът Джевук Ким излезе с модел на стол, който е подходящ за родители и детски игри. Столът е хибрид на обикновен стол, чиито стенни са с всякакви гимнастически стълби.

Такъв стол със сигурност ще бъде необходим на родителите на твърде активни деца . На него таткото ще може да си поемете малко дъх, докато детето е заето да се катери по въжетата. Засега тази мебел е само концепция.

Предполага се, че моделът ще бъде изработен от възстановима дървесина и екологично чисти материали без използването на опасни токсини.

Маса аврел

Използвайки специална технология, която позволява на дървото да остане гъвкаво и издръжливо, дизайнерите Лондон Ричард Уудс и Себастиан Ронгон създадоха оригинални маси, които приличат на бъчви.

Закачалка с ласо

Дизайнерите Кай Левой и Йоханес Хеман изобретяват оригинална закачалка за дрехи, която, честно казано, е нереална. Гардеробът ласо напълно оправдава името си – той е направен под формата на ласо. Тази мебел е издадена вече в ограничена серия от 99 броя.

Всъщност гардеробът Ласо е направен от рециклиран полиестер и стоманен кабел като основа. Авторите на гардероба Ласо имат идеята да поместят нещата във вашия гардероб и в същото време да мислят за опазването на околната среда.

Многофункционален конструктор

Дизайнерите от новозеландския проект, измислиха оригинална дървена конструкция, която може да замени почти всички мебели в старата къща.

Новината може да се превърне в стол, маса, пейка, шкаф, сушилня за дрехи и дори паркинг за велосипеди. Това реално е всичко, от което се нуждае всеки жител на града, особено ако има малък апартамент.

Предлагаме ви, преди да стартирате проекта с новото и екологично обзавеждане да освободите място с форма за извозване на мебели в Столична община.

Такъв трансформиращ стол може лесно да се направи със собствените ръце, чрез закрепване на няколко решетки с помощта на болтове.