9 изненадващи съвета за рисуване по номера

Искате ли, да подобрите рисуването си с няколко съвета и трикове за рисуване по номера? Това е добре. Имаме много от тях за вас и не само обичайните, за които вероятно вече сте чували. Говорим за изненадващи трикове за рисуване по числа, които не всеки е опитвал.

Независимо, дали сте напълно начинаещ или професионалист, търсенето на съвети и трикове за рисуване по номера е най-добрият начин да освежите уменията си. Целият процес на рисуване е крива на учене, така че просто направете всичко възможно. Финесът идва, когато най-малко го очаквате.

9 съвета за рисуване по номера

Те ще са ви от полза, за да направите вашата картина да изглежда още по-добре.

Започнете с най-големия най-тъмен цвят

Един от нашите първи и може би най-важни съвети за рисуване по номера е да започнете с най-тъмния цвят. Всъщност има много дебати около това кое трябва да рисувате първо – светли или тъмни цветове. Ние от estela.bg смятаме, че първо трябва да нарисувате най-тъмното.

Защо?

Светлите цветове обикновено се използват в области, които се нуждаят от подчертаване. По същия начин, тъмните цветове обикновено са сенчести области.

Оставете нещата да изсъхнат, преди да започнете нов цвят

Друг от нашите важни съвети за рисуване по номера е да оставите нещата да изсъхнат. Не бързайте да поставяте всички цветове наведнъж или да рискувате ако цветовете се размазват един в друг. Това ще направи цялата картина да изглежда разхвърляна.

Не се страхувайте да размажете или смесите линиите

Не можем да повярваме, че казваме това, но… почакайте… понякога е добре да рисувате цветовете си извън линиите – разбира се, само леко. Имаме предвид, че е добре да смесите две отделни линии, ако смятате, че двата цвята ще се смесят добре.

Затворете чашата с боя, докато чуете щракване

Друг от нашите (не толкова) изненадващи съвети за рисуване по номера е да затворите чашата с боя – докато чуете щракване. Това е жизненоважно.

Ако не затворите капачката добре, ще се върнете към засъхнала боя, която е напълно неизползваема.

Инвестирайте в разнообразие от четки

Всички професионални художници знаят от първа ръка, че гърнето с висококачествени четки за рисуване е най-добрият приятел.

Разнообразието от размери също означава, че може да рисувате по-големи площи с по-големи четки (спестявайки ви време) и по-малки площи с по-малки четки (позволявайки ви да рисувате по-фини, по-сложни детайли). Колкото по-голям е изборът ви от четки за рисуване, толкова по-добър е крайният резултат.

Опитайте да рисувате в група

Рисуването по номера не трябва да е самотно хоби. Един от най-добрите ни съвети и трикове за рисуване по числа е да практикувате в група. Може да направи всичко още по-забавно.

Използвайте боята пестеливо

Нямате нужда от прекалено дебели слоеве, за да прикриете числата или да направите цветовете да изглеждат по-големи и по-ярки. Всичко, което трябва да направите, е да изчакате боята да изсъхне и след това да нанесете още един пласт. Използването на твърде много боя ще затрудни работата с нея и рискувате да се размажете. Освен това не искате ненужно да ви свърши боята, преди дори да сте приключили.

Не забравяйте, че няма правилен или грешен метод

Много начинаещи погрешно приемат, че рисуването по числа е свързано с имитиране на стриктна, регламентирана процедура, ​​което е само наполовина правилно. Направете промените, които смятате за необходими. Няма правилен или грешен метод за завършване на картини по номера. Правете това, което чувствате най-добре. Може да започнете с произволен номер, цвят или област, която харесвате.

Прегърнете грешките си

Ние, запалените художници, знаем от първа ръка, че креативността работи най-добре, когато мислите извън кутията. Ето, защо нашите съвети за рисуване по номера са свързани изцяло с удоволствието от процеса.

Помнете: Най-добрите готови продукти са тези, завършени от най-щастливите художници.

Най-големите резултати идват, когато сте спокойни и се наслаждавате на момента. Така че, прегърнете всички грешки, които правите. Не сме сигурни, дали знаете това, но винаги можете да замажете грешките си! Революционно, нали?

В заключение:

Искате ли да завършите свой собствен шедьовър на картина по номера? Време е да вземете своята колекция от комплекти, които ви харесват. Това може да направите на този адрес: https://www.estela.bg

Искате рисуване по номера лично за себе си? Изберете своя персонализиран комплект картини.