Разликата между конвенционални и инверторни климатици

Домашните климатици се делят на два вида – конвенционален и инверторен. В тази статия ще обясним накратко каква е разликата в устройството на двата типа климатици. А също така и защо климатикът тип инвертор обикновено е по-скъп от конвенционалните. Инверторните климатици са по-икономични, затова е по-добре да заложите на тях ако сте решили да си купувате такава техника. При инверторните климатици, начинът на работа е по-различен от другите и се състой в това, че при достигане на определената температура, те не изключват а продължават да работят но на много по-ниски обороти. Те осигуряват постоянна температура и имат по-дълъг живот на компресора. При тях няма нужда от изключване и включване, както при конвенционалните и това е едно голямо предимството защото те следят температурата автоматично.Марката климатици дайкин има и от двата типа. Конвенционалните си имат своите предимства, но не се препоръчват за домове и офиси където температурата трябва да е еднаква през цялото време. Друга разлика между двата типа климатици е и това, че единия е по-сложен като изработка от другия. Тъй като инверторните изпълняват повече автоматизирани действия, те имат по-голямо количество електроника и компоненти, което оскъпява ремонта при един евентуален такъв.
Конвенционалните климатици втора употреба са по-прости като изработка и лесно се ремонтират. Но както казахме вече по-нагоре, те се използват само при специални условия и не се препоръчват за домашна употреба – най-малко защото консумацията на електроенергия е значително по-висока.
Купете климатик втора ръка ако бюджета ви не позволява нов. Но задължително изберете инверторен тип, защото ще се изплати много по-бързо. За съжаление много клиенти се хвърлят на евтиното, но в крайна сметка то излиза много скъпо.
Освен с домашни и офис климатици, ние се занимаваме и с ремонтът и поправката на всеки един автоклиматик на нашите клиенти. Може да заповядате с вашия автомобил при нас където да отстраним повредите от всякакъв тип.